Välkomna till Alsjöns Samfällighetsförening. Här hittar du information om allt arbete på vägen och information om området och våra sjöar.

Badplatsen vid sjön.

Badplatsen är allas gemensamma rekreationsplats. Vi lämnar stranden och området i samma skick som vi själva vill ha den i. Det finns grillplats, som gärna får användas, men vid eldningsförbud gäller kommunens regler. Självklart håller vi grillplatsen fräsch för dem som kommer efter oss.

Bänkarna vid badplatsen ställs i ordning om vi flyttat dem. Soptunnan är till för medhavda och förbrukade matvaror, så som youghurtmuggar, plastbestick mm. Den är inte avsedd för privat hushållsavfall.

Har du lite tid över, så får du gärna kratta sanden, styrelsen brukar göra detta, men all hjälp mottages tacksamt.

 

Rastning av hundar är förbjuden på stranden, det betyder att inga hundar ska vara där. Stranden är till för oss allihop, och de fyrbenta vännerna kan bada uppe i Kroksjön eller på andra sidan.

Det är inte tillåtet att parkera vid badplatsen, eftersom parkerade bilar skymmer sikten, och det är lätt att missa ett barn som går upp från stranden.

Stranden

Passa på att njuta av den trevliga stranden. Ta gärna med dig en fikakorg, och sitt och njut en tidig morgon. Kanske får du se en älg som vill bada. En solig dag finns det ofta mycket folk här, och då behövs det att vi städar undan efter oss.

Det är också här vi samlas inför den årliga städdagen.

Parkering

Parkering är inte tillåten vid stranden. Det är för att våra badgäster säkert ska kunna gå upp på vägen och vidare, utan att bli skymda av parkerade bilar. Vägen är smal, och räddningstjänsten och andra fordon måste kunna passera på ett säkert sätt. Parkering finns i början av området.

© Copyright Alsjöns Samfällighetsförening 2013. All Rights Reserved.